Vi hedrar Svenska sjöräddningssällskapet

Vi hedrar Svenska sjöräddningssällskapet och alla hjältar där som genom sina volontär insatser bidrar till att vi alla är tryggare på sjön!

Vad är SSRS?

SSRS står för Svenska Sjöräddningssällskapet och är en svensk ideell organisation som grundades 1907. Sjöräddningen letar efter och räddar människor dagligen som är eller kan befaras vara i sjönöd. Sjöräddningscentralen kan omedelbart ta emot larm och leda räddningsinsatser dygnet runt. Sjöfartsverket är den myndighet som ansvarar för att sjöräddningstjänsten fungerar till havs, i kustvatten och i Vänern, Vättern och Mälaren. SSRS är med i cirka 90 procent av all sjöräddning i Sverige, utan bidrag från staten. Hela verksamheten bygger på gåvor, medlemskap och ideella insatser.

Varför väljer vi att stödja SSRS?

Räddningen ska aldrig vara för långt borta när du är på sjön. Därför har vi valt att åter donera pengar till SSRS som dygnet runt finns till hands när olyckan är framme för någon båt på havet. Vi vet att vårat bidrag kommer många människor till nytta och hoppas att både räddarna och offren kommer hem helskinnade.

Alla sjöräddare i SSRS gör det helt frivilligt utan lön. Men det kostar att utbilda nya sjöräddare, att underhålla båtar, köpa utrustning m.m

Vad kan du göra?

Vill du veta mer om SSRS eller också ge ett bidrag?
Besök SSRS hemsida!
sjoraddning.se