icon_search_white

Att välja rätt material i elektronikkapslingar för olika industriella behov

I denna artikel försöker vi ge en översikt över hur du väljer det bästa materialet för dina specifika behov, med fokus på de egenskaper som är viktigast för olika tillämpningar.

Att välja rätt material för kapslingar är avgörande för att skydda känslig elektronik under olika industriella förhållanden.

Vad har du för krav?

Innan du väljer material för din kapsling, är det viktigt att förstå de specifika kraven i din applikation. Faktorer som miljöpåverkan, täthetskrav, mekanisk belastning och krav på kemisk resistens spelar alla en roll i ditt val. Även värmeledningsförmåga kan vara avgörande, särskilt i applikationer där elektronisk utrustning genererar mycket värme.

Materialalternativ 

Plastkapslingar
Plastkapslingar är populära på grund av sin mångsidighet, låga kostnad och utmärkta isoleringsegenskaper. Material som PC (polycarbonat) används ofta för sina starka, hållbara och vattentäta egenskaper. Dessa kapslingar erbjuder dessutom en hög grad av slagfasthet och UV-resistens, vilket gör dem idealiska för användning i tuffa utomhusmiljöer. 

Metallkapslingar
Metallkapslingar, tillverkade av material såsom rostfritt stål och aluminium, är föredragna för applikationer som kräver hög hållfasthet, hållbarhet, och skydd mot elektromagnetisk interferens (EMI/EMC). Rostfritt stål är särskilt lämpligt för korrosiva miljöer, medan aluminium erbjuder en lättviktig lösning med god värmeledningsförmåga.

Glasfiberförstärkta kapslingar
Glasfiberförstärkta polyesterkapslingar kombinerar styrkan och hållbarheten hos metall med den lägre vikten och korrosionsresistensen hos plast. Dessa kapslingar är särskilt lämpliga för korrosiva miljöer och utomhusapplikationer där vikt är en faktor.

Viktiga egenskaper att tänka på

Kemisk resistens: Välj ett material som tål de kemikalier det kan exponeras för.

Vattentäthet: För applikationer som kräver vattentäthet, se till att kapslingen uppfyller relevanta IP-klassificeringar.

Temperaturtolerans: Kontrollera att materialet kan hantera de temperaturområden som applikationen utsätts för.

UV-resistens: För utomhusanvändning, se till att materialet har UV-skydd för att förhindra nedbrytning över tid.

EMI/RFI-skärmning: För känslig elektronik kan metallkapslingar som erbjuder skydd mot elektromagnetisk och radiofrekvent interferens vara nödvändiga.

Valet av material för din kapsling bör grundas på en noggrann bedömning av applikationens krav. Genom att väga de olika egenskaperna och fördelarna med varje materialtyp kan du säkerställa att din elektronik är skyddad under alla förhållanden.